بررسی انواع مجوز کسب و کار اینترنتی
نوشته شده توسط : پول یابی

بررسی انواع مجوز کسب و کار اینترنتی

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که راه‌اندازی یک وبسایت یا صفحه اینستاگرامی، برای کسب درآمد کافی است. البته که بستر یا پلتفرم مناسبی برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی یا هر نوع دیگری از تجارت، از ملزومات خواهد بود؛ اما شما به مجوز کسب و کار اینترنتی نیز احتیاج دارید! داشتن مجوز کسب و کار یکی از مهم‌ترین مراحلی است که جهت درآمدزایی به صورت آنلاین باید آن را بگذرانید. اینترنت فضایی بسیار گسترده و پرمخاطب است که تقریبا از هر سن و قشری در جامعه، می‌توانید افرادی را در آن بیابید. از این رو، جهت ایجاد امنیت بیشتر برای کاربران و مشتریان در این بستر، کسب و کارها به مجوزهای اختصاصی نیاز دارند تا بتوانند از روش قانونی درآمد خود را بدست آورند. اگر شما نیز می‌خواهید کسب و کار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید؛ اما نمی‌دانید به چه مجوز کسب و کار اینترنتی نیاز دارید یا چطور باید مجوز کسب و کار اینترنتی خود را دریافت کنید، در این مقاله از صفر تا صد آن را مورد بررسی قرار داده‌ایم. بنابراین، جهت اخذ مجوز کسب و کار اینترنتی خود، این مطلب را تا انتها بخوانید.

مجوز کسب و کار اینترنتی چیست؟

بر اساس بند 21 ماده 1 قانون اجرای سیاست‌ها کلی، هر نوع فعالیت اینترنتی نیاز به دریافت مجوز خواهد داشت. این مجوزها اعم از: هر نوع اجازه کتبی و نوشتاری، پروانه کسب، اجازه‌نامه، گواهی، جواز، استعلام، موافقت، تاییدیه یا مصوبه خواهند بود. هر ایده کسب و کار، موظف است تا بر اساس این ماده و قوانین، مجوز کسب و کار که نوعی از “تاییدیه” است را دریافت نماید. این امر، بر قانونی بودن فعالیت کسب و کار دارای مجوز خواهد بود.

بررسی انواع مجوز کسب و کار اینترنتی

در اولین مرحله باید بدانید که نوع کسب و کار شما، از چه نوعی است. اگر قصد دارید تا یک فروشگاه آنلاین را راه‌اندازی کنید یا می‌خواهید به بازاریابی از طریق اینترنت بپردازید، مجوزهایی که برای مدیریت یک کسب و کار قانونی نیاز دارید، با یکدیگر متفاوت خواهند بود. به صورت کلی، در کسب و کارهای آنلاین، دو نوع مجوز قابل ارائه هستند که یکی از آن‌ها نماد اعتماد کسب و کار و دیگری، مجوزهای اختصاصی برای هر صنف است. در ادامه به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

مجوز کسب و کار اینترنتی عمومی

منظور از عمومی بودن این مجوزها، این است که تمام کسب و کارهای فروشگاهی فارغ از اینکه در چه حوزه‌ای فعالیت دارند یا چه خدماتی را ارائه می‌دهند، موظف هستند تا آن‌ها را دریافت نمایند. البته، باید با توجه به نوع کاربری کسب و کار آنلاین، این مجوز دریافت شود. مجوز کسب و کار اینترنتی عمومی، تحت عنوان نماد اعتماد الکترونیکی صادر می‌شود.

توجه داشته باشید، تنها وبسایت‌هایی موظف هستند تا نماد اعتماد الکترونیکی را اخذ کنند که فرآیند فروش محصولات یا خدمات در آن‌ها انجام می‌شود. در نتیجه، هر فروشگاهی که در قالب یک وبسایت فعالیت می‌کند، باید نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشد و در غیر اینصورت، برای مشتریان بالقوه‌ای که قصد خرید از آن وبسایت را دارند، هیچ اعتباری نخواهند داشت.

مجوزهای خصوصی کسب و کارها

مجوزهایی که تحت عنوان خصوصی ارائه می‌شوند، بسته به نوع فعالیت و حوزه‌ای که کسب و کار به آن مربوط می‌باشد، قابل صدور خواهند بود. برای مثال؛ اگر شما قصد فروش کتاب یا آثار هنری را داشته باشید، باید از وزارت ارشاد مجوز لازم کسب و کارتان را دریافت کنید. از طرف دیگر، اگر قصد دارید تا محصولات آرایشی و بهداشتی را به فروش برسانید، وظیفه شما این است تا از وزارت بهداشت و درمان مجوز اخذ نمائید.

به صورت کلی، مجوزهای گروه صنفی حکم‌هایی هستند که هر تجارت فارغ از فروشگاه، شرکتی یا بازاریابی بودن، باید آن را داشته باشد تا فعالیت‌های آن قانونی طلقی شود؛ اما تفاوت مجوزهای خصوصی و نماد اعتبار الکترونیکی در چیست؟ شما به عنوان یک صاحب کسب و کار شرکتی، نیاز ندارید تا نماد اعتبار الکترونیکی را اخذ کنید؛ البته در صورتی که محصول را برای فروش به مشتریان ارائه نمی‌دهید. نتیجه می‌گیریم که اگر قصد راه‌اندازی یک کسب و کار را دارید، باید مجوزهای آن را از مراکز ذی‌صلاح دریافت نمائید.

مجوز ساماندهی فروشگاه‌های آنلاین

یکی دیگر از مجوزهای لازم که باید برای کسب و کار مجازی خود، به فکر آن باشید، مجوز ساماندهی فروشگاه‌های آنلاین است. این مجوز، مربوط به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتالی است و برای دریافت آن، باید از طریق این سازمان اقدام نمائید. شایان ذکر است که این مرکز خود، یکی از زیرشاخه‌ها و توابع وزارت فرهنگ و ارشاد محسوب می‌شود. وظیفه و مسئولیت این سامانه در قبال کسب و کارهای اینترنتی، جمع‌آوری اطلاعات در رابطه با مدیران تمام وبسایت‌ها و همچنین صاحبان کسب و کارهای آنلاین است.

مجوز کسب و کار اینترنتی نظام صنفی رایانه‌ای

تمامی شرکت‌ها، پیش از اینکه به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کنند، موظف هستند تا این مجوز را اخذ نمایند. اگر شما نیز قصد دارید تا یک کسب و کار اینترنتی را راه‌اندازی کنید، باید پس از ثبت رسمی حرفه خود، به نظام صنفی استان مراجعه کرده و سپس مجوز فعالیت خود را دریافت نمائید.

مجوز کسب و کار اینترنتی در ایران

در ایران مشاغل آنلاین و کسب و کارهای مختلف، به برخی لایسنس‌ها و مجوزها احتیاج دارند. البته نوع مجوز و لایسنس قابل دریافت به نوع کسب و کار مورد نظر نیز بسیار بستگی دارد. به عنوان مثال؛ کسب و کارهایی که در حوزه فروش آنلاین فعالیت دارند باید مجوز خود را از وزارت صنعت، معادن و تجارت دریافت نمایند. برای انجام اینکار، باید در ابتدا جهت دریافت یک مجوز درخواست بدهید.

در صورتی که کسب و کار مورد نظر در حوزه فروش غذا و خوراک فعالیت دارد؛ باید مجوز مخصوص تهیه غذا را نیز دریافت نمائید! از طرف دیگر، مشاغل فریلنسری و مشاوره‌ای نیز برای فعالیت به مجوز نیاز دارند. مجوز این دسته از کسب و کارها، باید از وزارت کار و امور اجتماعی دریافت شود. به علاوه، اگر قصد دارید تا کسب و کاری را راه بیاندازید که در آن به معاملات با ارزهای خارجی می‌پردازید، باید از بانک مرکزی کشور ایران مجوز دریافت نمائید تا بتوانید به صورت قانونی، درآمدزایی خود را آغاز نمائید.

در نهایت، توصیه ما به شما این است که شرایط دریافت مجوز برای هر نوع از کسب و کار را از آژانس‌های دولتی مربوطه کشور ایران، کسب نمائید. با توجه به تنوع بالای انواع کسب و کار اینترنتی و کسب و کار مجازی، بهتر است پیش از اقدام جهت آغاز فعالیت خود، تمام اطلاعات لازم را دریافت کنید.

شرایط دریافت مجوز کسب و کار اینترنتی چیست؟

تا این قسمت از مقاله، به بررسی اینکه مجوز کسب و کار اینترنتی چیست و چه انواعی دارد؛ پرداختیم. همچنین، توضیح دادیم که نوع کسب و کار شما هر چه باشد، باید از کدام بخش دولتی یا وزارت، گواهی و پروانه کسب و کار خود را دریافت نمائید. در این بخش از مقاله مجوز کسب و کار اینترنتی تجارت آنلاین، قرار است به شرایط دریافت مجوز بیمه بپردازیم. این امر، دارای برخی شرایط است که به شرح زیر هستند:

  • شما نباید هیچگونه بدهی مالی داشته باشید.
  • شما به عنوان مدیریت کسب و کار حرفه‌ای خود، باید در دوره‌های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار شرکت نمائید.
  • برخورداری از پروانه تخصصی و فنی، دیپلم فنی، مدارک تحصیلی دانشگاه یا معرفی فردی واجد شرایط ذکر شده
  • باید کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده باشید. در صورتی که معافیت دائمی یا پزشکی داشته‌اید؛ باید گواهی معتبری را ارائه دهید. آقایان باید کمتر از 50 سال سن داشته باشند یا گواهی اشتغال به تحصیل خود را ارائه دهند.

چگونه مجوز کسب و کار اینترنتی را دریافت کنیم؟

با توجه به رشد اینترنت و افزایش میزان استفاده مردم از آن، کسب و کارهای بسیاری در این بستر ایجاد شده‌اند که می‌توان به کمک آن‌ها درآمدزایی بالایی را تجربه کرد. از طرف دیگر، همانطور که می‌دانید؛ در این نوع از کسب و کار مشتریان امکان حضور یافتن در محل را نخواهند داشت و صرفا، کلیه ارتباطات مشتریان و فروشنده‌ها، در بسترهای مختلف اینترنتی و آنلاین انجام می‌گیرند. این امر، احتمال افزایش کلاه‌برداری‌ها و سوء استفاده‌های مختلف اینترنتی را افزایش خواهد داد.

بر اساس ماده 5 اساس‌نامه اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، کسب و کارهای اینترنتی موظف هستند تا از برخی پروتکل‌ها و قوانین پیروی نمایند. برخی از امور ذکر شده که در این اسا‌س‌نامه قرار دارند، به شرح زیر هستند:

  • انجام وظایف مقرر در قانون و مقررات نظام صنفی
  • حمایت و حفظ حقوق صنفی اعضا
  • تحکیم اصول همکاری بین افراد صنفی
  • تلاش جهت بهبود محیط کسب و کار
  • تعامل با دستگاه‌های دولتی

در راستای این وظایف، اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی وبسایتی را تدارک دیده است که آدرس آن ecunion.ir می‌باشد. در این وبسایت، انواع خدمات همانند: صدور و پیگیری مجوز، پیگیری شکایات کسب و کارهای دارای مجوز اتحادیه، امکان جستجوی پیشرفته فعالیت‌های دارای مجوز ارائه می‌گردد. لازم است توجه داشته باشید؛ افرادی که تمایل به ثبت شکایات از کسب و کارهای مختلف اینترنتی را دارند، می‌توانند علاوه بر استفاده از این وبسایت و سامانه اینترنتی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهرهای مختلف مراجعه نمایند و شکایات مورد نظر خود را از هر کسب و کار اینترنتی ثبت کنند.

دریافت نماد الکترونیکی برای کسب و کار

یکی دیگر از انواع مجوزهای اینترنتی، نماد الکترونیکی کسب و کار است که می‌توان آن را به راحتی از طریق وبسایت Enamad.ir دریافت نمود. اولین قدم جهت دریافت این مجوز، ثبت‌نام در وبسایت است. پس از اینکه به این وبسایت وارد شدید و ثبت‌نام خود را تکمیل کردید، باید بر روی گزینه دریافت نماد، کلیک کنید. مراحل بعدی، به ترتیب در بخش زیر توضیح داده شده‌اند:

  • بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک کنید. در این مرحله، شما باید شخصیت خود را مشخص نمائید که می‌تواند حقیقی یا حقوقی باشد.
  • در ادامه، باید تابعیت خود را تعیین نمائید.
  • پس از اینکه این کادرها را پر کردید، می‌توانید بر روی گزینه تایید کلیک کنید. در ادامه، رمز عبور و نام کاربری، به ایمیل شما ارسال می‌شود.
  • از این نام کاربری و رمز عبور استفاده کنید تا وارد سامانه خود شوید. پنل کاربری‌تان را باز کنید و اطلاعات خود را در آن بخش تکمیل نمائید. پس از اتمام، بر روی گزینه تکمیل اطلاعات کلیک نمائید.
  • دقت کنید که در صفحه، باید حتما گزینه‌های دارای ستاره را وارد کنید و سپس ذخیره را بزنید.
  • پس از تکمیل اطلاعات، بر روی بارگزاری مدارک کلیک نمائید. صفحه جدیدی برای شما باز می‌شود که باید در آن، مدارک خواسته شده را آپلود نمائید.
  • در ادامه، احراز هویت خود را انجام دهید. باید شماره تلفن و همراه خود را وارد کنید و تایید نمائید. سپس بر روی گزینه افزودن کسب و کار کلیک کنید. اطلاعات خود را در آن بخش نیز وارد نمائید.
  • در این بخش، شما موظف خواهید بود تا بر روی گزینه مدیریت کسب و کار کلیک کنید. باید تاییدیه فنی خود را دریافت نمائید. سپس، بر روی گزینه لیست خدمات و مجوزها راست کلیک کنید تا صفحه جدیدی برایتان باز شود. سپس در آن صفحه اطلاعات خود را تکمیل کنید.
  • مجوزهای خود را آپلود نمائید. اگر کسب و کار شما به مجوز خاص دیگری احتیاج دارد، باید آن را در ابتدا دریافت کنید و سپس در این قسمت آپلود نمائید.
  • نظرسنجی را تکمیل کرده و بر روی احراز هویت کلیک کنید. پس از بررسی پرونده‌های شما به دست کارشناسان، این بخش تایید خواهد شد. ممکن است چندین روز به طول بیانجامد. سپس بخش بررسی مدارک فیزیکی را کامل کنید و بر روی پشتیبانی بزنید.
  • تیکتی را ارسال کنید تا فرم مخصوص به شما نمایش داده شود. اطلاعات را تکمیل کنید. سپس، پس از مشاهده تیکت شما توسط کارشناسین، وضعیت آن به پاسخ داده شده تغییر خواهد کرد.

جمع‌بندی مجوز کسب و کار اینترنتی

در این مقاله، به بررسی مجوز کسب و کار اینترنتی پرداختیم، انواع مجوز کسب و کار اینترنتی را مورد بررسی قرار دادیم و شیوه دریافت آن‌ها را از ارگان دولتی مربوطه، توضیح دادیم. با توجه به اینکه امروزه کسب و کارهای بسیاری به سمت آنلاین شدن پیشرفته‌اند، میزان و احتمال کلاه‌برداری‌ها نیز افزایش یافته است. از این رو،  شما موظف خواهید بود تا برای کسب و کار جدید خود هر نوع مجوز لازم را دریافت نمائید.



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: